Εγκατάσταση συναγερμού

Εγκατάσταση συναγερμού

Όλα τα τυπικά συστήματα συναγερμού αποτελούνται από:

1. Μαγνητικές επαφές (παγίδες)
Οι μαγνητικές επαφές τοποθετούνται σε όλα τα ανοίγματα ενός κλειστού χώρου (παράθυρα, πόρτες, ρολά, γκαραζόπορτες) και διασφαλίζουν τα ανοίγματα, αποτελώντας έτσι την πρώτη γραμμή άμυνας στο φυλασσόμενο χώρο.
Οι παγίδες είναι κρυμμένες μέσα στα κουφώματα αλουμινίου ώστε να μην είναι προσβάσιμες από τρίτους και είναι διαθέσιμες σε διάφορα χρώματα ώστε να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται με τα κουφώματα. Κολλούνται με ειδική κόλλα πάνω στο κούφωμα και αν για κάποιο λόγο δεν μας καλύπτει η κόλλα τοποθετούνται ειδικές μαγνητικές επαφές οι οποίες βιδώνονται πάνω σε αυτό.
Σε περίπτωση που έχουμε γκαραζόπορτα τοποθετείται μια ειδική ατσάλινη, μαγνητική επαφή η οποία είναι πιο ανθεκτική στις πιέσεις που ασκούν τα αυτοκίνητα όταν εισέρχονται και εξέρχονται από το γκαράζ.

2. Radar (ανιχνευτές κίνησης)
Τα Radar ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση (με ρυθμιζόμενη ευαισθησία) υπάρξει στον χώρο στον οποίο έχουμε ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Τοποθετούνται σε ύψος 2 m περίπου από το δάπεδο, με ειδική βάση στον τοίχο και με τέτοιο τρόπο, ώστε να κοιτούν πάντα προς τα ανοίγματα που έχει ο χώρος.
Αυτά λειτουργούν ως εναλλακτική ασφάλεια στην περίπτωση που κάποιος καταφέρει να περάσει το πρώτο εμπόδιο που είναι οι μαγνητικές επαφές.
Ειδικοί ανιχνευτές κίνησης μπορούν να τοποθετηθούν και στο εξωτερικό περιβάλλον (π.χ. μπαλκόνια) και να δημιουργήσουμε ένα πρόσθετο εμπόδιο το οποίο δεν θα επιτρέψει την είσοδο στον χώρο μας.

3. Πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιο (control panel ή keypad) είναι το μηχάνημα με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε όλο το σύστημα συναγερμού. Τοποθετείται κοντά στην πόρτα εισόδου ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση κατά την είσοδο και έξοδο μας από τον φυλασσόμενο χώρο κάθε φορά που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε το σύστημα.
Από το πληκτρολόγιο γίνεται και ο προγραμματισμός του συστήματος. Από αυτό αντλούμε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ορθή λειτουργία του την τελευταία φορά που «χτύπησε» ο συναγερμός, καθώς και ποιος αισθητήρας ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε τον συναγερμό (και σε ποιο χώρο). Τα πληκτρολόγια υπάρχουν σε διάφορα σχέδια.

4. Εξωτερική σειρήνα.
Η εξωτερική σειρήνα είναι ένα πολύ βασικό μέρος του συστήματος γιατί χάρη σε αυτό ενημερωνόμαστε και εμείς αλλά και όλοι οι γείτονες ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον χώρο μας. Η σειρήνατοποθετείται σε όσο πιο δυσπρόσιτο σημείο γίνεται ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε αυτή παρά μόνο με σκάλα. Η τροφοδοσία της γίνεται με καλώδιο από την κεντρική μονάδα του συναγερμού αλλά έχει και ενσωματωμένη μπαταρία η οποία προσφέρει αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
Μέσα από το εξωτερικό καπάκι της σειρήνας τοποθετείται ειδικό ατσάλινο προστατευτικό κάλυμα το οποίο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση στα καλώδια και στην μπαταρία της. Επίσης, προστατεύεται από ένα ειδικό διακόπτη (Tamper) με τον οποίο, έχοντας κάνει τον κατάλληλο προγραμματισμό ενεργοποιείται ο συναγερμός οποιαδήποτε στιγμή ανοιχτεί το καπάκι της.
Διαθέτει ενσωματωμένο φάρο που αναβοσβήνει σε κατάσταση συναγερμού ώστε να γίνεται πάντα αντιληπτό σε όλους γύρω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το χώρο σας.

5. Εσωτερική σειρήνα
Τοποθετείται εσωτερικά του κτιρίου ως εναλλακτικός τρόπος ειδοποίησης, όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός και στην περίπτωση που καταφέρει κάποιος να εξουδετερώσει την εξωτερική σειρήνα. Η εσωτερική σειρήνα είναι μικρή σε μέγεθος και αρκετά διακριτική. Τοποθετείται συνήθως επάνω από την κεντρική μονάδα η κοντά σε ένα από τα Radar. Ποικίλλουν σε σχέδια και η ένταση τους κυμαίνεται όπως και στις εξωτερικές σειρήνες, στα 100 με 120 db. Τέλος είναι και αυτές εφοδιασμένες με τον ειδικό διακόπτη (Tamper) ώστε να είναι δύσκολη η παραβίαση τους.

6. Η κεντρική μονάδα
Η κεντρική μονάδα είναι το βασικό τμήμα του συστήματος συναγερμού. Κατασκευάζεται από την πιστοποιημένες εταιρείες και προγραμματατίζεται ανάλογα με την εγκατάστασή μας. Τοποθετείται μέσα σε ειδικό σιδερένιο κουτί το οποίο μπορεί να κλειδώνει με κλειδί αν είναι θεμιτό.

Γιατί να μας επιλέξετε:

  • Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • Ασυναγώνιστες τιμές
  • Υποστήριξη
  • Εγγύηση εργασίας